Agenda, Archief, Nieuws, Trainingen

Introductiecursus shiatsu, start 23 november 2019

Wil je zelf shiatsu leren? Dat kan nu in  5, voor iedereen,  toegankelijke lessen. Je leert hoe je shiatsu kan toepassen op jezelf door middel van zelfmassage en meridiaanstrekkingen (do-in)  en hoe je shiatsu aan iemand anders kan geven.

Shiatsu zorgt ervoor dat je meer ontspannen wordt en beter in je vel gaat zitten. Je energie gaat stromen en je voelt je vitaler en gezonder. Daarbij kan shiatsu helpen bij het verminderen van fysieke en emotionele (stress)klachten. Doordat shiatsu direct op de energie in je lichaam werkt (via meridianen en acupunctuurpunten) worden blokkades in je lichaam opgeheven. Dit versterkt je immuunsysteem en daarmee het genezingsproces.

Shiatsu kan door iedereen geleerd worden. Je hoeft niet speciaal lenig, jong of fit te zijn om shiatsu op jezelf toe te passen of om het te kunnen geven aan iemand anders. Daarnaast wordt shiatsu op de kleding gegeven. Deze eeuwenoude Japanse techniek om gezond en vitaal te worden & te blijven is zo toegankelijk voor iedereen. Nb: omdat shiatsu op de grond wordt gegeven is het wel nodig dat je een tijdje op je knieen kan zitten tijdens de cursus.

Wat leer je in deze cursus?:shiatsu oud

  • je kan vrienden en familie een ontspannen shiatsu massage geven.
  • je leert over de Oosterse achtergronden van shiatsu
  • je kent globaal de loop van de meridianen
  • je leert een aantal belangrijke accupunctuurpunten en hun werking
  • je weet hoe je de shiatsutechnieken (zelfmassage en meridiaanstrekkingen) op jezelf kunt toepassen.

Opbouw van de shiatsucursus

De cursus bestaat uit 5 lessen van 3 uur. In elke les staat een van de 5 elementen centraal die ten grondslag liggen aan het oosterse denken over energie en gezondheid: water, hout, vuur, aarde en metaal. Elk element is gekoppeld aan een paar meridianen die elk een eigen effect hebben op je energiebalans. Je leert de loop van de meridianen en technieken hoe je deze kan behandelen, bij jezelf en bij de ander. Na elke les krijg je oefeningen mee die je thuis kan doen/uitproberen.

Praktische info:

De cursus start op 23 november 2019 en bestaat uit 5 opeenvolgende zaterdagmidagen van 14.00 tot 17.00 uur. De cursus wordt gegeven door Jaap Storteboom,   shiatsutherapeut en trainer/coach bij HOF20 en door Linda Hartgring, derde jaar student shiatsu.  De kosten van de cursus bedragen € 185. Aanmelden voor de cursus kan via het onderstaande formulier. Kijk voor meer informatie over shiatsu  en over de mogelijkheid tot individuele behandelingen op www.stoshi.nl.

Locatie HOF20

De shiatsucursus  wordt gegeven in HOF20,  in het centrum van Haarlem. HOF20 is goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein-, busstation zijn op loopafstand) en met de auto (parkeergarage De Appelaar is om de hoek).

Aanmelden

Verras jezelf en/of je partner, kind, vriend(in) door op een ontspannen wijze in  slechts 5 lessen shiatsu te leren. Meld je nu aan,  wacht niet te lang want het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 10 personen.   

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Vink één van onderstaande vakjes aan:

Je aanmelding is definitief na overmaken van het cursusgeld (€ 185) Betaalgegevens ontvangt je na aanmelding via de mail. Als je meer informatie wilt, vul dan hieronder je telefoonnummer in zodat we contact met je kunnen opnemen.

Telefoonnummer

Save

Save

Save