Archief

Knuffelworkshop; leer aanraken

Deze workshop op 1 juli is zowel luchtig als diepgaand. Ik vind het belangrijk de avond langzaam met elkaar op te bouwen. We doen verschillende oefeningen waarin we gaan spelen met aspecten van het geven van een knuffel: afstemmen – jezelf laten voelen – de ander toelaten – lichaamstaal. Andere belangrijke aspecten waar we mee gaan werken is: hoe raak je iemand aan? Hoe nodig je iemand uit? Hoe geef je je grenzen aan? En natuurlijk ga je ook knuffelen.

Tijdens deze workshop word je je bewust van de manier waarop jij knuffelt en contact maakt. Je ontdekt wat anderen ervaren in een knuffel met jou. Je leert luisteren naar je lichaam en te reageren op de signalen er altijd zijn. Je leert wat je kunt doen om ontspannen een knuffel te geven. Je oefent met verschillende mensen. Hierdoor leer je hoe je kunt afstemmen op de ander en op jezelf. En als het goed is is aan het eind van de workshop je oxitocine-gehalte flink gestegen!

De workshop wordt gegeven door de Knuffeldokter, het alter-ego van haptotherapeut Eline Blom, en haar teamleden Marijke & Amina. Als haptotherapeut ben ik dagelijks bezig met aanraking en dat fysiek contact kan helpen je fijn te voelen in liefdevolle relaties. Met de Knuffeldokter kan ik aanraking op een speelse én diepgaande manier brengen. Mijn boodschap is dat elkaar aanraken helend is. Deze workshop helpt je om gewoon te raken met intieme aanraking. Het zal je helpen om je meer op je gemak te voelen in nauw contact met anderen.

Inloop is vrijdag 1 juli vanaf 19:00 uur. De workshop start om 19:30 en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Mail voor meer info & aanmelden: eline@speelruimte-haptonomie.nl