Archief

2 maart: start training omgaan met verlies

In ons leven lijden we allemaal helaas belangrijke verliezen, die gevoelens van rouw kunnen oproepen. We hebben nooit geleerd om effectief met deze rouwgevoelens om te gaan. De tijd heelt geen wonden. Dat moet je zelf doen, door zware rouwarbeid te verrichten.

Er zijn meer dan 40 oorzaken van verlies, denk aan verlies van een dierbare, verlies van werk, gezondheid, verhuizing, scheiding, verlies van een huisdier. De training is geschikt voor iedereen die wil werken aan het herstellen van een verlies. Ongeacht hoe lang of kort geleden dit verlies heeft plaatsgevonden.

The Grief Recovery Method werd veertig jaar geleden in Amerika ontwikkeld met als doel: herstellen na verlies. Het is geen therapie, het is een actieprogramma. In de afgelopen decennia is de methode steeds verder ontwikkeld. Naar schatting hebben honderdduizenden mensen het boek gelezen en/of een training gedaan.

Op 2 maart a.s. start de training waarin we het actieprogramma doorlopen. Er zijn acht bijeenkomsten die op woensdagavond plaatsvinden van 19.30 tot 21.00 uur. Locatie Hof 20 te Haarlem.

De data zijn dan:

2 maart
9 maart
16 maart
23 maart
30 maart
6 april
13 april
20 april
(reservedatum 27 april)

De training biedt een veilige omgeving om aan je verliesgevoelens te werken. We lezen hoofdstukken uit het (Engelstalige) Grief Recovery Handbook. Per bijeenkomst staat een thema centraal en bespreken we de huiswerkopdrachten.

week 1: introductie, rouw, begrippen
week 2: mythes over rouw
week 3: uitlaatkleppen bij rouw
week 4: verliesgeschiedenis algemeen
week 5: verliesgeschiedenis specifiek
week 6: herstelcomponenten
week 7: Grief Recovery Method Completion Letter
week 8: brief en afronding

Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname.

Deelname aan de training kost € 300, inclusief btw en inclusief het Grief Recovery Handbook.

Voor meer informatie en aanmelding:
www.rouwenhoortbijhetleven.nl
Maya Stomp
maya@rouwenhoortbijhetleven.nl
tel. 06-51982198