Alexandra Pils

DSC_3092

Drs. Alexandra Pils, mindfulness trainer en coach en van achtergrond bedrijfseconoom, communicatie- en kennismanager en oud-journalist. Zij heeft zich gespecialiseerd  in onderwerpen rondom stressmanagement en persoonlijke effectiviteit.

Mijn naam is Alexandra Pils (1972), geboren in het Duitse Heidelberg. Ik woon inmiddels 14 jaren in Nederland en sinds 2012 samen met mijn Nederlandse man en zoontje (6) in Haarlem .

Ik ben van huis uit bedrijfseconoom en heb de afgelopen 18 jaren voornamelijk gewerkt in verschillende internationale bedrijven als projectmanager op het gebied van communicatie en marketing. Thema’s zoals de high performance culture, het nieuwe werken, transfers van inside-out naar outside-in modellen, implementatie van nieuwe technologieën en processen kwamen hierbij op mijn pad. Zowel als betrokken medewerker als ook als communicatie adviseur voor dit soort change management trajecten.
De behoeftes van en de impact voor betrokken medewerkers bleef daarbij vaak buiten beschouwing. De gevolgen waren hoge ziekte- en uitvalcijfers, afvloeiing van goed opgeleide mensen (waarin werkgevers jarenlang hadden geïnvesteerd) en ongezonde bedrijfsculturen van wantrouwen of zelfs angst.

Hierdoor ben ik  in aanraking gekomen met diverse trainingen voor persoonlijke ontwikkeling en stressreductie programma’s waaronder ook Mindfulness. De positieve effecten hebben mij zozeer overtuigd dat ik zelf aan de slag ben gegaan als trainer. Sindsdien heeft het geven van trainingen en workshops een vaste plek in mijn dagelijkse leven ingenomen.

Hoe ik werk
Vanuit mijn nuchtere Duitse karakter en ook werkachtergrond kan je van mij een heldere en gestructureerde aanpak verwachten. De trainingen zijn onderbouwd met theorie en worden afgewisseld met verschillende oefeningen, en soms ook uitgelegd met hulp van managementconcepten uit de bedrijvenwereld.

Wat mij als trainer en coach inspireert
Wat mij inspireert en intrigeert is dat deelnemers bij iedere training weer tot nieuwe inzichten over hun leven, werk of hun manier van kijken of denken komen. Soms prikkel ik, soms laat ik een vraag open staan om je eigen antwoorden te kunnen onderzoeken en soms vertel ik kleine verhaaltjes, die tot nadenken aanzetten.
Dat ik deze proces mag begeleiden is voor mij nog steeds heel bijzonder. Ik wordt er echt blij van als ik zie hoe cliënten ineens opbloeien of nieuwe stappen durven te zetten.

Kijk ook op mindfulnesscentrumhaarlem voor meer informatie.

CONTACT met Alexandra Pils
Telefoon: 06-10250077
E-mail: alexandra.pils@hof20.nl of info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl