Latest Posts

Meer balans door mindfulness, 18 jan.- deelname nog mogelijk

Ervaar je vaak (te) veel drukte en ben je op zoek naar meer balans? Maar hoe doe je dat met alle verplichtingen?
Probeer dan eens een 8-weekse training mindfulness (MBSR)

Wat is Mindfulness?
Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een vaardigheidstraining, waarbij je door meditatie-technieken leert je automatisch gedrag, je houding, oordelen en gedachtepatronen te herkennen. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en kun bewustere keuzes maken of ook meer controle over je (stress)reacties krijgen.

WERKWIJZE
De trainers van HOF20 zijn aangesloten bij het Mindfulness Centrum Haarlem. Ze staan bekend voor een nuchtere en niet zweverige aanpak. Ze werken met het officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma, dat wetenschappelijk als effectief bewezen is .

TRAININGS -DETAILS :

 •  De MBSR trainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en één stiltedagdeel.
 • Vooraf is een vrijblijvend intake/kennismakingsgesprek met de trainer.
 •  Cursisten ontvangen oefenmateriaal (audio’s en een werkboek).
 • Aantal deelnemers per groep: maximaal 8.

ALLE trainingen STARTEN!
Want wij hanteren geen minimum aantal deelnemers!!!

TRAINING start op  18 januari 2019
Tijd: 9.00 – 11.30 uur op vrijdagochtend
Lesdata:   18, 25 jan./ 1, 8, 15 feb. / 1, 8,  15 maart
Locatie: Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Prijs: € 345,00 incl. audio, werkboek en stiltedagdeel/  €480,- indien vergoed door werkgever
Trainer: Anja Kwaks

AANMELDEN


MEER INFORMATIE
www.mindfulnesscentrumhaarlem.nl

Enjoy being in tune with your Self – Kundalini Yoga workshop, 23 Januari

3-hour Kundalini Yoga workshop with Karta Purkh Kaur from Germany.

The new year has just started and this  evening-class  will give you a moment of pausing and getting in tune with your inner soultalk. Being in tune with your fine and inner voice deepens your experience of being a soul on the journey in this world wanting to increase awareness.

What we are doing
We have a nice and cosy place to meet. We will do Yoga, have a little teaching, enjoy Mantra with the Harmonium and do some Meditation. In the end there will be some tea and talktime. Karta Purkh Kaur than can also answer questions about the new Kundalini  Teachers Tarining which will start in April 2019 in Amsterdam.

„Make yourself so happy so that others look at you and become happy themselves too.“
Yogi Bhajan

About Karta purkh Kaur
Karta purkh Kaur has met Kundalini Yoga 25 years ago which gave her mind and  soul a home.She enjoys this lifejourney a a. Her way of teaching is energetic, humorous and she enjoys talking in pictures. She loves to share the pearls which she feels move her Self the most at that moment.

Venue
Date:
23rd of January 2019  19:00h – 22:30h
Costs: € 18,-
Location:
HOF20, begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Contact:
  rebekkabetz@hotmail.com, 06-471 66 376
Language: English

 

 

 

 

 

Geluksroute bij HOF20, 2 & 3 februari 2019

De zevende editie van Geluksroute Haarlem zal plaatsvinden in het weekend van 2 en3 februari 2019.
HOF20 is opnieuw één van de start- & informatiepunten van de Geluksroute.
In ons mooie pand kunnen deelnemers informatie krijgen over het aanbod van ‘geluksbrengers’ in het centrum en een plattegrond.

Wat is de geluksroute?
De geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. Iedereen, bedrijf  of privé kan meedoen.  Of je nu van yoga houdt of bellenblazen, van stilte of juist beweging, lekker koken of juist nieuwe gerechten proeven, het kan allemaal.
De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?

Aanbod aan workshops bij Hof20 
Ook in HOF20 zelf zullen rond het thema geluk een zeer divers aanbod aan workshops en lezingen te volgen zijn. U kunt hier op een vrijblijvende en leuke manier kennis maken met ons pand en met ons inspirerende aanbod op het gebied van vitaliteit en levenskunst.

Het volledige geluksrouten programma is nog in de maak. Je kunt alvast een kijkje neem op de de website van de geluksroute

 

 

Kickstart voor mooie foto’s met je mobiel, 8 februari

Ben jij er klaar voor om met geweldige smartphone foto’s thuis te komen? Maar heb je geen idee hoe?
Je maakt vaak en veel foto’s met je mobiel. Vakanties, uitjes, dagelijkse dingen: je vindt het super om alle waardevolle momenten in je leven vast te leggen. En dat is ook makkelijk tegenwoordig, met die smartphone op zak.

Makkelijk, maar niet altijd mooi. Je foto’s vallen eigenlijk best vaak tegen. Ze zijn bewogen, scheef of gewoon saai. Zonde. Tsja, voor écht mooie foto’s moet je zeker die oude spiegelreflex gaan afstoffen…
Herken je dit? Je wil blij worden van je foto’s. Zonder veel gedoe. Dan is de workshop ‘kickstart voor mooie foto’s met je mobiel’ echt wat voor jou!

Laat die spiegelreflex maar lekker onder een laag stof. Ik ga je laten zien dat je de meest waanzinnige foto’s kunt maken, gewoon met je smartphone. Makkelijk en mooi gaan namelijk prima samen door één deur.

WEG MET DIE ZWARE CAMERATAS
Als freelance fotograaf gebruik ik mijn dikke Canon camera’s heel graag. Maar hee, die grote dingen heb ik echt niet altijd bij me. En toen wij kinderen kregen, veranderde dat al helemaal. Naast 30 tassen luiers, koekjes, flesjes, een maxi cosi en een kinderwagen ook nog een zware fototas meezeulen? No way! Ik ging aan de slag met mijn smartphone camera. Leerde de knoppen ervan zo goed mogelijk kennen. Ging foto’s op mijn mobiel bewerken met apps. Deelde ze op social media. Het werd een sport om die grote camera’s thuis te laten en zo mooi mogelijke foto’s te maken met het apparaatje wat ik altijd al bij me had. Scheelde een hoop gedoe en het leverde alsnog toffe foto’s op. Heerlijk!

In dat hele proces ontdekte ik dat er 4 stappen nodig zijn om mooiere foto’s te maken met je mobiel. Eenvoudige stappen die iedereen aan mooiere smartphone foto’s kunnen helpen. Ook jou!

WAT KUN JE VERWACHTEN TIJDENS DEZE WORKSHOP
Tijdens deze kickstart workshop krijg je praktische tips waarmee je direct betere foto’s maakt. Je leert welke vier stappen mij hebben geholpen om m’n snelle smartphone kiekjes om te zetten naar mooie foto’s waar ik trots op ben. En er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Je gaat naar huis met een berg inspiratie om je eigen smartphone foto’s naar een next level te brengen. Kortom, een workshop vol inspiratie, humor en waardevolle tips zodat jij precies weet wat er nodig is om trots te worden op je eigen foto’s.

DEZE KICKSTART WORKSHOP IS EEN MUST ALS…
– je veel foto’s maakt maar er niet echt bij nadenkt hoe je dat doet
– je regelmatig teleurgesteld door je foto’s scrolt omdat ze totaal niet weergeven hoe leuk/gezellig/sfeervol/lekker/grappig het was
– je partner altijd degene is die de foto’s maakt, omdat je denkt dat jij ‘het niet ziet,’ of ‘er toch geen oog voor hebt’
– je denkt dat je alleen met een grote dure camera mooie foto’s kunt maken
– je weinig -of zelfs nooit- een foto bewerkt en denkt dat je daar photoshop en een computer voor nodig hebt
– je niet zo van de knoppen en instellingen bent, maar liever voor gemak en ‘geen gedoe’ gaat
– je bereid bent om tijd te investeren in het toepassen van de tips, leren fotograferen doe je alleen door het zoveel mogelijk te doen!
– je een iOS (iPhone) of Android (bijv. Samsung, Huawei, Sony, LG) toestel hebt

Reserveer vandaag nog jouw plekje.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer vandaag nog jouw plekje. Ik weet zeker dat je blij gaat worden van je eigen foto’s!

DE PRAKTISCHE INFO
Organisatie: Janou Zout  Foonfoto (www.foonfoto.nl)
Wanneer: vrijdag 8 februari 2019
Waar: Hof20, Begijnhof 20 Haarlem (Op 10 minuten loopafstand van station Haarlem, betaald parkeren in de buurt)
Tijd: 10:00uur – 12:00uur
Kosten: € 37,50 per persoon (incl. koffie/thee/lekkers).

Koop hier je (klik erop) TICKET
Voor meer informatie ga naar : https://foonfoto.nl/workshop-smartphone-fotografie/

Wil je deze workshop aan iemand cadeau doen? Dat kan! Geef het aan bij je bestelling en ik zorg voor een leuke cadeaubon.

9 februari “Behaal je Reiki certificaat in 1 dag!”

Altijd al willen weten hoe jij met reiki jezelf en anderen kan helen? Wil jij verdieping maken in jezelf om dit uiteindelijk te kunnen delen met anderen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Zaterdag 9 februari 2019 start een gloednieuwe reiki cursus waarin jij, op een simpele manier, kan ervaren wat reiki precies is. De cursus geeft je de juiste handvatten en tools om reiki op jezelf en anderen toe te passen.

Heb jij een bloeiende praktijk waarin jij reiki wilt geven? Of wil je het juist leren om op jezelf toe te passen? Dan zit je in mijn reiki cursus op de goede plek!

Wat reiki voor mij betekent? Ik merkte dat ik niet in balans was. Ik voelde mij geestelijk moe en lichamelijk kon ik niet veel doen. De energie stroomde niet in mijn lichaam. Ik had daarnaast veel last van stress en slapeloosheid. Totdat ik een reiki cursus deed. Deze simpele, effectieve manier gaf mij weer energie in het leven! Het uitoefenen van reiki is inmiddels al enige tijd een groot onderdeel van mijn leven en een mooie tool die ik inzet tijdens mijn werkzaamheden als coach.

Heb jij ook dit duwtje in de rug nodig? Ik leer jou op een toegankelijke manier en in een kleine groep hoe je reiki kan toepassen in jouw dagelijkse leven!

Wat jij ervaart na een reiki cursus:
– hoe de energie in je lichaam stroomt gedurende de dag
– minder stress in het leven
– meer balans tussen lichaam en geest
– je krijgt intuïtieve inzichten (beter) door over jouw levensweg

Denk jij, dit wil ik ook? Schrijf je snel in

https://www.eventbrite.com/e/tickets-behaal-in-1-dag-je-reiki-certificaat-50773369515?aff=affiliate1

Voor € 76,- ontvang jij een Reiki Cursus level 1 en koffie/thee. Aan het einde van de workshop krijg je het certificaat en handboek mee naar huis.

Locatie: Begijnhof 20 in Haarlem
Datum: zaterdag 10 november
Tijd: 10.00 tot 15.00 uur

Contact & informatie: Veerle Wagenaar
Mocht je meer info willen mail dan gerust naar: info@coachingveerkracht.com; 
Of bezoek mijn website www.coachingveerkracht.com

url=”https://shop.eventix.io/1ba07770-f6db-11e8-b6ea-198ecdc91a75

Voor € 76,- ontvang jij een Reiki Cursus level 1 en koffie/thee.

Voor € 76,- ontvang jij een Reiki Cursus level 1 en koffie/thee.

Aan het einde van de workshop krijg je het certificaat en handboek mee naar huis.

Locatie: Begijnhof 20 in Haarlem
Datum: zaterdag 9 februari 2019
Tijd: 10.00 tot 15.00 uur

Contact & informatie: Veerle Wagenaar
Mocht je meer info willen mail dan gerust naar: info@coachingveerkracht.com; 
Of bezoek mijn website www.coachingveerkracht.com

 

22 Februari Yoga Nidra Retraite dag; kies nu voor ontspanning en rust….

 

Heerlijk zo’n dag waarin je steeds dieper en dieper zinkt naar je stilte….om uit te rusten en te voelen wat echt belangrijk voor je is.

Restorative Yoga, Meditatie, Shavasana, Yoga Nidra en iRest (liggende meditatie) vormen de ingrediënten van deze dag van diepe weldadige rust en herstel.

We zullen tussendoor een paar stretches doen en vrij bewegen om daarna weer dieper te duiken naar binnen….. welkom om even helemaal niets te hoeven, behalve te zijn met wat er is.

-Ontdek en voel wat werkelijk belangrijk is voor jou.
-Je rust diep uit.
-Ga met een diep gevoel van heelheid weer naar huis.

Inclusief:
• Thee en lekkers
• Vegetarische lunch en soep .
Audio opnames van een Yoga Nidra en van een iRest sessie  voor persoonlijk gebruik.

Trainer:  Diana Aben .

Boek nu:
Zaterdag 22 Februari Yoga Nidra Retraite dag 

 • 10.00 – 16.30
 • Bijdrage: 85,- incl. 21 % BTW  (€ 78,51 excl. BTW)
  Kom je samen? 2 Personen voor € 160,- .
 • Als de bijdrage een belemmering voor je is om mee te doen, laat het dan weten.
  Dan zoeken wij samen naar een oplossing.
 • Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12.
 • Aanmelden.
  Regel hier direct je aanmelding.

Meer ‘Quality Time’ door Mindfulness, start 12 maart en start 29 maart

Kom je ook vaak tijd te kort in je leven met kinderen, een zware baan en ook nog een druk sociaal leven ? Hoe zorg je voor meer “Me-time” of “Quality- time” zonder de balans kwijt te raken?
In een 8-weekse mindfulness training leer je bewustere keuzes te maken en beter met je persoonlijke balans om te gaan. Het is een training dat induikt in  o.a. je stresspatronen, je denkmanieren en geeft je tools en handvatten voor gedragsverandering.
Nieuwsgierig? -Lees hieronder meer of bel op voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Wat is Mindfulness?
Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een vaardigheidstraining, waarbij je door meditatie-technieken leert je automatisch gedrag, je houding, oordelen en gedachtepatronen te herkennen. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en kun bewustere keuzes maken of ook meer controle over je (stress)reacties krijgen.

WERKWIJZE
De trainers van HOF20 zijn aangesloten bij het Mindfulness Centrum Haarlem. Ze staan bekend voor een nuchtere en niet zweverige aanpak. Ze werken met het officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma, dat wetenschappelijk als effectief bewezen is.

TRAININGS -DETAILS :

 •  De MBSR trainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en één stiltedagdeel.
 • Vooraf is een vrijblijvend intake/kennismakingsgesprek met de trainer.
 •  Cursisten ontvangen oefenmateriaal (audio’s en een werkboek).
 • Aantal deelnemers per groep: maximaal 8.

ALLE trainingen STARTEN!
Want wij hanteren geen minimum aantal deelnemers!!!

TRAINING start op 12 maart 2019 (dinsdagavond)
Tijd: 19.30h – 22.00h uur op dinsdagavond
Lesdata:   12, 19 26 maart/ 2, 9, 16 april (30* april) / 7 , 14 mei
(30 april*  of 14 mei in overleg met groep i.v.m. meivakantie)
Locatie: Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Prijs: € 345,00 incl. audio, werkboek en stiltedagdeel/  €480,- indien vergoed door werkgever
Trainer: Alexandra Pils (06- 10250077)

TRAINING start op 29 maart 2019 (vrijdagochtend)
Tijd: 9.00h – 11.300h uur op vrijdagochtend
Lesdata:   29 maart/ 5, 12, 19, 26 april/ 3*, 10, 17 mei (3 mei in overleg met groep i.v.m. meivakantie)
Locatie: Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Prijs: € 345,00 incl. audio, werkboek en stiltedagdeel/  €480,- indien vergoed door werkgever
Trainer: Anja Kwaks (06- 10250077)


“Lach jezelf gezond”- Lachworkshop, 15 maart

Hiep, hiep hoera, kom lekker lachen bij Lachclub Haarlem!

Wist je dat 10 minuten lachyoga gelijk staat aan een half uur fitness? Samen lachen verbindt en door lachyoga maak je het gelukshormoon endorfine aan!

Vanaf 19:45 uur kun je terecht voor een kopje koffie of thee.
Om 20:00 uur starten we. Iedereen en alle leeftijden van harte welkom! Graag aanmelden via facebook, mailen of bellen.

Tot lachs! Lucien Splinter & Diana Aben

E-mail: lucien.splinter@gmail.com
Telefoon: 0636092566
www.okidoyogahaarlem.nl/lachclub-haarlem

Stilteretraite: een ochtend in stilte mediteren, 17 maart

  • De trainer geeft een korte introductie en er is de mogelijkheid om vragen te stellen. Hierna komt het signaal om stil te zijn.
  • Na iedere oefening is er een pauze. Gebruik de pauzes om de oefeningen te laten bezinken en ook om rust te ervaren.
  • Afhankelijk van het tijdstip en het weer kan een oefening ook buiten plaatsvinden, zoals mindful wandelen, zien of horen.
 • Aan het einde van het stiltebijeenkomst (na 3,5 uren) kunnen de deelnemers in stilte naar huis vertrekken. Maar als er deelnemers zijn die behoefte hebben om hun ervaring te delen, bestaat ook de mogelijkheid om na te praten met de trainer.

Doelgroep:
De stiltebijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die een beetje bekend is met meditatie (zoals mindfulness, Zen, yoga-mediatie, vipassana etc.). Sommig deelnemers zijn hierbij op zoek naar rust of bezinning en  andere willen gewoon hun geheugen weer eens opfrissen met verschillende meditatietechnieken.

Wat mee te nemen?
Gemakkelijke kleding die niet knelt. Denk in ‘laagjes’ zodat je het altijd comfortabel hebt. Eventueel ook extra sokken. Matten, kussens, en dekens zijn aanwezig. Neem ook iets te eten mee voor tussendoor, bijvoorbeeld een kleine snack. Thee, water, koffie en koekjes hebben wij in huis.

Trainer: Alexandra Pils;   Alexandra is mindfulness trainer bij het Mindfulness Centrum Haarlem  (Telefoon: 06 10 25 0077;  E-mail: info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl )


Mindful Stilteretraite

Datum: zondagochtend 17 maart 9.00h-13.00h 

Locatie: Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Kosten: € 20,-
– koop hier je ticket om je aan te melden
– of kopier deze link: https://www.ticketkantoor.nl/shop/stiltedag17-03

Training zelfcompassie, start 18 maart 2019

Zou je ook graag steviger in je schoenen willen staan tijdens moeilijke momenten? Stel: een goede vriend of vriendin krijgt een slecht bericht van het werk en voelt zich ellendig. Hoe reageer jij dan? Waarschijnlijk bied je een luisterend oor, toon je medeleven of geef je een knuffel. Toch?
Stel nu dat jij in dezelfde situatie terecht komt. Wat zeg je dan tegen jezelf? Waarschijnlijk ben je streng en misschien heb je veel kritiek op jezelf. Herkenbaar? En wat is het effect?

Wat is (zelf)compassie?
Compassie leert moeilijke ervaringen onder ogen zien, zodat je er makkelijker mee kunt omgaan. In plaats van te oordelen en jezelf te bekritiseren voor allerlei tekortkomingen, betekent zelfcompassie dat je vriendelijk en begripvol bent voor wie je bent. Vanuit deze accepterende houding kan je anders reageren op stress, negatieve gedachten en gevoelens. Zelfcompassie vergroot je lichamelijke en emotionele veerkracht

De meerwaarde van zelfcompassie
Het is wetenschappelijk bewezen dat het ontwikkelen van zelfcompassie bijdraagt aan het opbouwen van zelfvertrouwen en veerkracht. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan naar deze film https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=IvtZBUSplr4

Ontwikkelen van Zelfcompassie gedurende 6 avonden
Datum: Maandagavond:  18, 25 maart/ 1, 8, 15, 22 april 2019 /19.30h -21.30h
Locatie: Begijnhof 20 , Haarlem
Trainer: Anja Kwaks
Tarief: € 195,-

Informatie of aanmelden

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Telefoonnummer