Archief

Feminine Yoga, 16 juni

Femine Yoga Haarlem

Feminine Yoga | speciaal voor vrouwen – 16 juni (4 x op zondagavond)

Feminine Yoga lessen zijn alleen voor vrouwen, want ze zijn volledig afgestemd op de bouw en de behoeften van het vrouwelijk lichaam en de vrouwelijke energie. Daarnaast is deze gelinkt met de maanfasen.

Waarom eigenlijk Feminine Yoga?
Je zou het niet zeggen als je een doorsnee studio binnenstapt, maar yoga zoals wij die kennen is nooit bedoeld geweest voor vrouwen.
De Yoga Sutra’s, opgetekend door Patanjali  rond 2500 voor Christus, gaan uit van een oefenpraktijk voor de lichamen van celibataire mannen:  vrouwen waren voor yogi’s  vooral onrein en dienden vermeden te worden. Mogelijk bestonden er in het oude India wel degelijk oefenpraktijken voor vrouwen, maar dan zijn die niet opgetekend of bewaard gebleven.

Veel Yoga oefeningen niet geschikt voor vrouwelijk lichaam
Veel yoga oefeningen zijn niet zo geschikt voor de lichaamsbouw van vrouwen: om zwangerschap en bevalling mogelijk te maken hebben we een breder bekken en lossere gewrichtsbanden dan mannen. Dat betekent ook dat vrouwen sneller de potentiële nadelen van yoga ondervinden als we ons lichaam gaan pushen om in de ‘juiste’ houding te komen en die langere tijd statisch vol te houden, iets dat in de klassieke yogastijlen veel voorkomt. Ook ondersteunt deze benadering ons onvoldoende in het ontwikkelen van onze vrouwelijke kracht.

Feminine yoga / Try-Out van 4 lessen

Start: zo. 16 juni t/m Kosten 45,00 | voor 4 lessen van 90 minuten

Lessen: 16 , 23, 30 juni en 7 juli op zondagen 19:15 – 20:45 uur
Locatie: HOF20, Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem (Centrum)

Aanmelden & Contact
Evelien de Bruijn
06-44006166
ebr@zachtinjekracht.nl

Kijk voor meer informatie over wat je kunt verwachten op de website https://zachtinjekracht.nl/feminine-yoga/