Archief

Let’s Do-In

“Een ontspannen en krachtig lichaam is de basis voor een gezonde en heldere geest”   Do-In oefeningen zijn een weg naar meer energie en gezondheid voor iedereen; man en vrouw, ongeacht ervaring of souplesse.  Vanaf september van 10:00-11:15 uur start Chantal Scherpenzeel, shiatsutherapeut, met het lesgeven van Do-In Yoga.  De les bestaat uit lichaamsoefeningen, meridiaanstrekkingen en ademoefeningen. Vervolgens nemen we tijd voor meditatie. De meditaties worden gekoppeld aan de elementen en de organen als ook aan de chakra’s, net wat zich in de betreffende periode of seizoen aan dient. Een les zal zo bestaan uit een actief deel en een deel ontspanning; lichaam en geest worden beide gevoed, een mooie Yin en Yang combinatie.

Wat is Do-In Yoga?  Vrij vertaald is het “stroming van energie”. Do-In oefeningen zijn een weg naar meer energie en gezondheid voor iedereen; man en vrouw, ongeacht ervaring of souplesse. Do-In is ontwikkeld om je balans te (her)vinden, het heeft een positief effect op de doorstroming van de levensenergie (Qi) in het hele lichaam en stimuleert zo jouw zelfgenezend vermogen. Bij Do-In zijn de lichaamsoefeningen aan de meridianen gekoppeld en zo wordt er een krachtige verbinding gelegd tussen beweging en de kennis vanuit de Oosterse Geneeswijzen.   Als jouw energie goed doorstroomt zul je je rustig, opgewekt, comfortabel en in balans voelen. Minder in je hoofd zijn en zelfbewuster in je kracht staan.  Je leert naar je eigen lichaam te luisteren. Je leert om binnen de eigen ruimte van jouw lichaam te gaan bewegen. Het gaat niet om de prestatie, maar om het contact met jouw lichaam en levensenergie te maken. Het gaat om jou, vergelijken met een ander hoeft niet, jij gaat de uitdaging met jezelf aan!   Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust mee doen!chantal 2

Na de introductie zullen de lessen in 3 blokken per jaar gegeven worden. Het eerste blok zal zijn tot aan de zomer vakantie (12 lessen). Ieder lesblok bestaat uit minimaal 100 dagen. In 100 dagen zijn onze cellen vernieuwd en dit is de periode om een verandering in je leven en een nieuwe gewoonte te verankeren!  De kosten voor 12 lessen bedragen € 144,00. Je kan je via onderstaand formulier aanmelden voor de lessen tot de zomer.  Je kan ook later instromen, dan betaal je uiteraard een lager bedrag. Ik kijk ernaar uit om je te zien op de woensdag ochtenden!

 

[contact-form-7 id=”1467″ title=”aanmelden Let’s Do-In”]