Latest Posts

Programma 14 april 2018

Voelend aanwezig zijn. Van 13.30 tot 16.30 elk half uur 

Massagetherapie is een lichaamsgerichte therapie gericht op voelen. Door je over te geven aan mijn aanrakingen kun je uit je gedachten naar je gevoel komen. Zo kun je op een andere manier dan bijvoorbeeld via (pijn)klachten ervaren hoe het met je. Voelen hoe het echt met je is, geeft jou een bron aan informatie en zelfinzicht. Maar ook als je dit onderzoek niet aan wilt gaan, ben je van harte welkom voor een ontspanningsmassage. Massage heeft altijd werking en ontspant lichaam en geest! Op deze dag geef ik gratis introductiemassages van 25 minuten. Je hoeft geen afspraak te maken. Als je even moet wachten, staat er een lekkere kop koffie of thee voor je klaar.

Door: Minke Flach www.minkeflach.nl

Speedcoaching van 13.30 tot 16.00 elk half uur  

Ieder half uur staat 1 van onze ervaren coaches voor je klaar om met je in gesprek te gaan. Vanuit verschillende invalshoeken kunnen wij jouw vraag belichten: mindfulness, lichaamswerk, systemisch, praktisch, economisch, compassievol. Wij zijn in onze benadering respectvol, empathisch en vooral nuchter en hands-on. We gaan niet voor een quick fix, wij gaan voor een openhartig gesprek om je op weg te helpen, een advies aan te reiken of een inzicht te geven waar jij mee aan de slag kan.

Door Karina de Jong, Jaap Storteboom, Alexandra Pils of Anja Kwaks, www.HOF20.nl

Kum Nye Yoga van 13.30 tot 14.30

Als je wilt genieten is het fijn om te vertragen. Net zoals je niet echt van het landschap kan genieten vanuit het raam van een sneltrein, zo kun je – als je een oefening te snel doet – niet genieten van de vreugde over wat je ontdekt.

De oefeningen uit de oeroude Tibetaanse Kum Nye yoga zijn hiervoor op het lijf geschreven; we maken iedere yogabeweging heel ontspannen, met een lichte concentratie, die zodoende onze openheid stimuleert. Kum Nye is een zachte vorm van zelfgenezing die spanningen verlicht en ons helpt om evenwichtiger en gezonder te zijn. Het is door iedereen te beoefenen, ongeacht leeftijd of conditie. Bij deze ben je uitgenodigd deel te nemen met je hele hart, je zintuigen, je gevoelens en gewaarzijn.

Door Els Gielens www.kumnyehaarlem.nl

Van Kwetsbaarheid naar Veerkracht van 14.30 tot 16.30

In deze workshop ga je aan de slag met het verkennen en versterken van jouw veerkracht.  Jouw patroonreacties of ‘valkuilen’ zoals willen pleasen, veel moeten, eerst werk dan ontspanning etc. hebben een functie, alleen je zet ze soms te eenzijdig in. Loslaten is niet nodig, wel kan je leren deze reacties meer ‘te laten’.  Ik maak gebruik van de principes van systemisch (opstellingen) werk , kernkwadranten en mindfulness.

Door: Anja Kwaks www.HOF20.nl

Zelf Shiatsu massage geven: kan dat? Van 15.30 tot 15.30

Kennismaking workshop met de grondbeginselen van shiatsu massage. In tweetallen ga je aan de slag om een aantal basishandelingen onder de knie te krijgen. Interactief en leerzaam. Shiatsu massage wordt direct op de kleding gegeven.

Door: Jaap Storteboom www.HOF20.nl

Eerste hulp bij een (dreigende) burn-out. Van 14.00 tot 15.00

Deze workshop gaat over de eerste stappen die je kan nemen om uit je (dreigende)burn-out te komen. Wat zijn voor jou de do’s en don’ts. Hoe om te gaan met alle adviezen die op je af komen. Deze interactieve workshop is geschikt voor professionals en/of ervaringsdeskundige die met een burnout te maken hebben.

Door: Alexandra Pils www.HOF20.nl, www.mindfulnesscentrumhaarlem.nl,

Vier je VrouwZijn in de overgang! Van 15.00 tot 16.00

Ben jij in de overgang en wil je graag weer even contact met je lijf en vieren dat je vrouw bent? Dan is deze workshop wat voor jou. De basis van de workshop is bewegen in de ruimste zin van het woord; van binnen en van buiten! We doen oefeningen, alleen of met elkaar, we gaan “spelen”, dansen, enz. Alles met als doel om je vrouwzijn weer en meer te ervaren. Niets moet en alles mag!
Zin om mee te doen en je lijf weer te ervaren en te vieren? Kom dan lekker meedoen! En neem gerust een vriendin mee die niet in de overgang is, want deze workshop is toegankelijk voor iedere vrouw.

Door: Karina De Jong www.HOF20.nl, www.kernenergie.nl 

Ruzie maken met respect van 16.00 tot 17.00

Slik jij je woorden in? Zit je in je hoofd soms dagen te malen over een gesprek met een collega? Of zeg je juist waar het op staat en krijg je reacties als “bot”, “negatief” of “gevoelloos”? Wij helpen je meer jezelf te zijn in gesprekken, onafhankelijk van met wie je een gesprek voert. Doordat je rust in jezelf kunt ervaren, juist als het erop aankomt. Tijdens deze intro workshop willen we je een manier laten ervaren, waarmee je met veel meer ontspanning een spannend gesprek kunt voeren.

Door Yves van Team Loodens www.loodens.org

Schrijf je Vrij van 16.00 tot 17.00

Wat maakt jouw leven de moeite waard? Wat wil je echt? Welke richting wil je op? Spreken deze vragen je aan? Wil jij reflecteren op je leven en meer inzicht krijgen in de richting die jij op wilt in je werk of in de liefde? Deze zaterdag krijg je een vrijblijvend voorproefje van een driedaagse cursus Schijf je vrij. In de cursus onderzoeken we levensthema’s via autobiografisch schrijven. Dat is schrijven vanuit flow. Moeiteloos. Je hebt er geen schrijfervaring voor nodig.

Door Susanne Gijsbers www.verhaalvormen.nl 

Awakening Your Light Body, gratis introductie, 14 januari

Een lichter leven, letterlijk en figuurlijk; fysiek verzachten, uit de emotionele verstrengelingen en zwaarte komen en mentaal meer helder en flexibel zijn. Hoe lijkt je dat?
De Awakening your Light Body geeft je het gereedschap om dit alles te bewerkstelligen.

Via geleide meditaties leer je tien nieuwe energiecentra activeren en via deze centra verfijn je je fysieke, emotionele en mentale lichamen en kom je in contact met een nog ‘lichter’ lichaam; je spirituele lichaam.
Met beide voeten op de grond in contact met jou licht, jou essentie.
Nieuwsgierig?

Meer informatie:
Els Gielens, gielensels@gmail.com
Telefoon: 06-42866316
Website: http://tibetaanseyoga.wixsite.com/tibetaanseyoga

 

 

 

 

Geluksroute bij HOF20, 3 & 4 februari 2018

De zesde editie van Geluksroute Haarlem zal plaatsvinden in het weekend van 3 en 4 februari 2018.
HOF20 is opnieuw één van de start- & informatiepunten van de Geluksroute.
In ons mooie pand kunnen deelnemers informatie krijgen over het aanbod van ‘geluksbrengers’ in het centrum en een plattegrond.

Wat is de geluksroute?
De geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. Iedereen, bedrijf  of privé kan meedoen.  Of je nu van yoga houdt of bellenblazen, van stilte of juist beweging, lekker koken of juist nieuwe gerechten proeven, het kan allemaal.
De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?

Aanbod aan workshops bij Hof20 
Ook in HOF20 zelf zullen rond het thema geluk een zeer divers aanbod aan workshops en lezingen te volgen zijn. U kunt hier op een vrijblijvende en leuke manier kennis maken met ons pand en met ons inspirerende aanbod op het gebied van vitaliteit en levenskunst.

Het volledige geluksrouten programma kun je vinden op de website van de geluksroute

Zie hieronder de voorlopige HOF20 Gelukrouten-activiteiten

ZATERDAG 3 februari in HOF20
vanaf 11.00 uur:       Infopunt, start wandelcoaching, PRI /HOF20
11.00-14.00 uur:      Geluk begint bij je voeten /Robin Captijn
12.00- 13.00 uur      Kennismaken met Dru Yoga/ Evelien de Bruijn
12.00-16.00 uur:      Inloop: Shiatsu/ Jaap, Linda, Petra, Ivo
12.00-17.00 uur:      De Magistralispuzzeltocht door Haarlem/ Arlette Deutekom
13.00- 14.00 uur      Kum Nye Tibetaanse Yoga & Ontpspanning / Els Gielens
13.00-15.00 uur:      Collages maken: verbeeldt jouw mooiste kwaliteit,  Lusanne Hogeweg
14.00- 15.00 uur      “Leer zelf shiatsu geven”/Jaap Storteboom & Linda Hartgring
14.00-16.00 uur       Try-out Mini Massage / Minke Flach
15.00-16.30 uur        Informatiebijeenkomst Mindfulness/Alexandra Pils
15.00 – 15.30 uur      Diepe ontspanning met Yoga Nidra / Diana Aben
15.30 – 16.00 uur      Diepe ontspanning met Yoga Nidra / Diana Aben
16.00- 17.00 uur       Chi Neng Qiqong – Meditatie in beweging/ Lilian Velthoen

ZONDAG  4 februari in HOF20
11.00-12.00 uur         Kum Nye Tibetaanse Yoga & Ontspanning / Els Gielens
12.00-13.00 uur         Kennismaking met Dru Yoga / Evelien de Bruijn
12.00-16.00 uur         Inloop:  shiatsu massage / Jaap, Linda, Petra, Ivo
13.00-14.00 uur         Kum Nye Tibetaanse Tibetaanse  Yoga & Onspanning/ Els Gielens
14.00- 15.00 uur        “Leer zelf shiatsu geven”/ Jaap Storteboom & Linda Hartgring
14.00-16.00 uur         Try-out Mini Massage / Minke Flach
15.00- 16.00 uur        Chi Neng Qiqong- Meditatie in beweging/ Lilian Velthoen

Yoga Nidra haarlem

5 februari: iRest Yoga Nidra Introductieles- VOL-

Ervaar hoe je jezelf kan helpen met stress om te gaan door te verwelkomen wat er is.

iRest (Integrative Restoration) werkt met eenvoudige meditatie technieken, en wordt meestal liggend gedaan. Het wordt ook wel iRest Yoga Nidra genoemd.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan over de werkwijze van iRest. Het wordt onder andere bij oorlogsveteraren in de VS gebruikt, om ze te helpen bij hun PTSS. (Post Traumatische Stress Stoornis). Het is een moeiteloze manier van zijn, door vooral diep te verwelkomen wat er is.

Deze 10 weekse training is voor iedereen die 1 avond in de week diep wil ontspannen, en zich wil verdiepen in de de verschillende lagen van het mens-zijn. Fysieke laag, energie laag, emoties-gevoelens, gedachten-overtuigingen, en de laag van gelukzaligheid…. En daaronder….de ruimte van bewustzijn waarin alles komt en gaat, de Yoga Nidra staat.

5 Februari: introductieles.
20.00 – 21.30
Bijdrage 5,-. Laat even weten als je komt.
Start training 12 februari. Laatste les 14 mei.
Max. 10 deelnemers.
Kosten 165,-
Deze training is vaak volgeboekt. Wees op tijd met boeken.
Meer informatie: http://ontdek-yoga.nl/irest-yoga-nidra-training/

Neem gerust contact op met trainer Diana Aben als je vragen hebt.
diana.aben@hof20.nl
06 16646411

Yoga Nidra haarlem

Diepe ontspanning

Start 12 februari: Mindfulness training MBSR

Tijd voor jezelf nemen? Hoe doe je dat, zonder je schuldig te voelen? Herken je dat?
Probeer dan eens een 8-weekse training mindfulness (MBSR)

WERKWIJZE
De trainers van het Mindfulness Centrum Haarlem staan bekend voor een nuchtern en niet zweverige aanpak.
Ze werken met het officiële Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma, dat wetenschappelijk als effectief bewezen is.

TRAININGS -DETAILS :
– De MBSR trainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten van 2 / 2,5
uur en één stiltedagdeel.
-Voor de start van de training is er een kennismakingsgesprek 
met de trainer.
– Cursisten ontvangen oefenmateriaal (audio’s en een
werkboek).
– Aantal deelnemers per groep: maximaal 8.

ALLE trainingen STARTEN!
Want wij hanteren geen minimum aantal deelnemers!!!

TRAINING start op 12 februari t/m 9 april
Tijd: 19.30 – 22.00 uur op maandagavond
Lesdata: 12, 19, 26 februari/5, 12, 19, 26 maart/9 april / (niet op 2 april i.v.m Pasen)
Locatie: Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Prijs: € 345,00 incl. audio, werkboek en stiltedagdeel
Trainer: Alexandra Pils, (06 10 250077)

AANMELDEN:
apils@mindfulnesscentrumhaarlem.nl;
Website: www.mindfulnesscentrumhaarlem.nl

Geheimtaal van je lichaam in de overgang; kennismaking en high tea 11 maart

Zit jij in de overgang en heb jij er behoefte aan om je lijf weer te begrijpen in deze bijzondere fase? Kom dan kennis maken met de “Geheimtaal van je lichaam in de overgang”.

Want de overgang is……zo irritant, vervelend, storend, ongewenst. Toch? Of niet? Voor veel vrouwen begint het in ieder geval wel zo. Je lichaam is in de war, je snapt jezelf niet meer, de opvliegers vliegen je om je oren, je schiet geregeld uit je slof, wil dingen niet meer en bent misschien wel depressief. Al met al zit je niet lekker in je vel. En dat is precies wat jij niet kunt gebruiken.

En in mijn optiek hoeft het niet zo te zijn. En heeft de overgang ook positieve kanten… ja echt! Ik wil je graag laten kennismaken met mijn manier van werken.

Want hoe zou het voor je zijn als je ondanks je stuiterende hormonen toch goed in je vel zou kunnen zitten? Hoe zou het zijn als je leert luisteren naar je lichaam en wat het je te vertellen heeft? En wat zou er gebeuren als je daarnaar ging luisteren in plaats van je ertegen verzetten?

Daar kun je aan komen proeven in deze kennismakingsmiddag met high tea! Ik neem je een uur lang mee op reis door je lichaam en daarna gaan we lekker genieten en uitwisselen tijdens de high tea!

Kom gerust alleen, want dat doen meer vrouwen, maar voel je vooral ook vrij om een vriendin, buurvrouw, enz, mee te nemen!

Wil je meedoen? Hieronder lees je alle informatie:

14 april OPEN HOF; Lente in HOF20

Open HOF; Lente in HOF20

Op zaterdag 14 april zetten wij onze deuren voor je open en wacht je een hoffelijk ontvangst. Heb je ook weer zo’n zin om aan de slag te gaan? Laat je deze dag inspireren door een gevarieerd aanbod aan workshops.

Vanaf 13.00 uur ben je welkom en staat de koffie en thee voor je klaar. De eerste workshops starten om 13.30 of 13.45.

 • 13.30 tot 14.30 Kum Nye Yoga door Els Gielens
 • 13.30 tot 16.30 ieder half uur een Korte massage Voelend aanwezig zijn door Minke Flach
 • 13.30 tot 16.00 ieder half uur een Speedcoaching sessie door een van de ervaren coaches van HOF20
 • 14.30 tot 15.30 Van kwetsbaarheid naar Veerkracht.
 • 15.30 tot 16.30 Zelf Shiatsu geven, kan dat?
 • 14.00 tot 15.00 Eerste hulp bij een (dreigende) burn-out door Alexandra Pils
 • 15.00 tot 16.00 Vier je VrouwZijn in de overgang door Karina de Jong
 • 16.00 tot 17.00 Ruzie maken met respect door Yves van team Loodens
 • 16.00 tot 17.00 Schrijf je vrij door Susanne Gijsbers
 • 13.00 tot 17.00 Gratis koffie, thee en kleine versnaperingen in de tuinkamer en/of onze mooie binnentuin

Meer informatie over de inhoud van de workshops vind je hier Programma 14 april 2018

Ben je nieuwsgierig wat HOF20 aan prachtige trainingen en workshops te bieden heeft, volg dan onze facebookpagina zodat je up to date blijft!

Mindfulness in Haarlem maart 2018

Mindfulness (MBSR) Training, start 13 maart (volgeboekt)

Meer genieten van de tijd met familie, zonder malen of pikeren of druk in je hoofd…. herken je dat? 90% van ons gedrag wordt bepaalt door ons onderbewustzijn en heeft rechtstreeks impact over ons denken of handelen. En ook op hoe wij druk ervaren en met stress omgaan.
Wil je meer grip hierop krijgen of gewoon  bewuster in het leven staan?
 Probeer dan eens een 8-weekse training mindfulness (MBSR).

Veel begeleidende therapeuten, bedrijf-en huisartsen adviseren dit programma aanvullend te volgen om beter te leren omgaan met stress.

Werkwijze
Wij werken met een vaste structuur en een vast programma, dat gebaseerd is op het Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) programma. Naast leren herkennen van automatische patronen zoals gedrags- en gedachtepatronen, richten we ons op geleide aandacht- en concentratieoefeningen. Hierbij maken we gebruik van meditatie-technieken, bewegingsoefeningen en oefeningen die gericht zijn op het anders omgaan met lastige zaken uit de dagelijkse praktijk, zoals bv. stress, pijn, vermoeidheid, slecht slapen. Ook een stukje theorie is hierbij aan de orde.

 • De MBSR trainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten van gemiddeld 2 tot 2,5 uur en één stiltedagdeel.
 • Voor de start van de training is er een kennismakingsgesprek met de trainer.
 • Cursisten ontvangen oefenmateriaal (audio’s en een werkboek).
 • Aantal deelnemers: maximaal 8.
 • Naast de training zelf wordt van je verwacht dat je thuis dagelijks oefeningen doet om zo het effect van de training te verhogen
 • Doelgroep: iedereen

Wij hanteren geen minimum aantal deelnemers. Voordeel: geen onzekerheid of een cursus doorgaat. De trainingen gaan starten!

Datum:   Start 13 maart  2018 op dinsdagavond 
Tijd:           19.30 uur t/m 22.00 uur
Lesdata:   13, 20 27 maart/3, 10, 17, 24 april/ 15 mei
Locatie:   HOF20, Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Prijs:         € 345,00 incl. audio, werkboek en stiltedagdeel/ (€480,00 voor bedrijven)
Trainer: Alexandra Pils,  (06 10 250077)

Aanmelden:


Stilteretraite: een ochtend in stilte mediteren, 18 maart

 • De trainer geeft een korte introductie en er is de mogelijkheid om vragen te stellen. Hierna komt het signaal om stil te zijn.
 • Na iedere oefening is er een pauze. Gebruik de pauzes om de oefeningen te laten bezinken en ook om rust te ervaren.
 • Afhankelijk van het tijdstip en het weer kan een oefening ook buiten plaatsvinden, zoals mindful wandelen, zien of horen.
 • Aan het einde van het stiltebijeenkomst (na 3,5 uren) kunnen de deelnemers in stilte naar huis vertrekken. Maar als er deelnemers zijn die behoefte hebben om hun ervaring te delen, bestaat ook de mogelijkheid om na te praten met de trainer.

Doelgroep:
De stiltebijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die een beetje bekend is met meditatie (zoals mindfulness, Zen, yoga-mediatie, vipassana etc.). Sommig deelnemers zijn hierbij op zoek naar rust of bezinning en  andere willen gewoon hun geheugen weer eens opfrissen met verschillende meditatietechnieken.

Wat mee te nemen?
Gemakkelijke kleding die niet knelt. Denk in ‘laagjes’ zodat je het altijd comfortabel hebt. Eventueel ook extra sokken. Matten, kussens, en dekens zijn aanwezig. Neem ook iets te eten mee voor tussendoor, bijvoorbeeld een kleine snack. Thee, water, koffie en koekjes hebben wij in huis.

Trainer: Alexandra Pils;   Alexandra is mindfulness trainer bij het Mindfulness Centrum Haarlem  (Telefoon: 06 10 25 0077;  E-mail: apils@mindfulnesscentrumhaarlem.nl )


Mindful Stilteretraite
Datum: zondagochtend 18 maart 9.00-13.00 uur

Locatie: Begijnhof 20, Haarlem Centrum
Kosten: € 20,-  ter plekke te betalen.
Aanmelden: stuur een e-mail naar apils@mindfulnesscentrumhaarlem.nl 

Meer informatiehttp://mindfulnesscentrumhaarlem.nl/aanbod/stiltedag.html